top of page
  • Foto van schrijverStijn Engelen

Vogelvereniging Kanexo Deurne boekt wederom successen

Onlangs kwam mij een artikel van het Weekblad voor Deurne onder ogen. Een opeenhoping van saaie feiten en ingewikkelde vogeltermen. Daarom heb ik het artikel opgefleurd met wat straattaal, zodat ook de jeugd van tegenwoordig alles begrijpt.

Afgelopen weekend waren er vele matties van Kanexo uit 0493 aanwezig bij de kringtentoonstelling in Eindje. Lambert van de Elzen maakte geen fatoe's en behaalde voor het eerst goud buiten Deunsko met een agaat wit kleurkanarie. Ook rijke tatta Jan Coolen behaalde met een kaulo dikke score goud bij de postuurkanaries met een Gloster Corona donker bont schimmel. Na de wedstrijd ging de hele gang samen terug met de trinna om in Café 't Vertierke helemaal loesoe te gaan.


Daarnaast werden er ook veel barkies verdiend bij de internationale vogelshow in Meijel, Kanexo represent! Remy van Dooren ging tantoe hard bij de exoten met een Gould Amadine zwartkop groen roodsnavel man. Geen stress bij Hennie van Lieshout, zoals we gewend zijn van deze Swagga boy. Deze kill behaalde maar liefst vier keer gotu bij de kleurkanaries. Maar vooral s/o naar Kevin Coolen, zowiezo! Deze epische eindbaas werd twee keer kampioen met een enkeling Agaat rood mozaïek kanarie type 2 en type 1 met maar liefst 93 punten.


Over twee weken gaat de gehele Kanexo squad naar Damsko voor het nationale vogelfestival, met optredens en lezingen van bekende Nederlanders, waaronder Jeroen Pauw, Ria Valk en Guus Meeuwis. Dit jaar beter geen beef met vogelvereniging Boshoven uit Wirra (zolang zij niet bruya doen).

bottom of page