top of page
  • Foto van schrijverStijn Engelen

Thomas (26) op zoek naar achttiende variant op 'Proficiat!'

Het is 10:20, Thomas wordt wakker en checkt zijn telefoon. Zeventien nieuwe berichten in groepsapp ''420 Blaziken 020 JWZ!!!'', de chatgroep van zijn kameraden. Erwin is jarig en vrijwel iedereen heeft hem al gefeliciteerd.


''Kut, hoe moet ik Erwin nou feliciteren zonder te veel tijd te verspillen, maar ook niet als een lakse inspiratieloze vriend over te komen die zomaar een ander berichtje kopieert? Oké, eens even kijken..... Bart was natuurlijk weer als eerste, die lul staat altijd om 06:00 op om te joggen. Misschien 'Proficiat' met drie uitroeptekens? Shit, die heeft Ricardo al gepakt. Heeft iemand zijn bijnaam eigenlijk al gebruikt? Ja hoor......., 'Weer een jaartje erbij Erwinator!' 'Gefeliciflapstaart' dan? Beetje kinderachtig, maar moet wel kunnen ....... aah godver, die heeft Nico al. Ooh wacht, we keken laatst samen naar De Lullo's, misschien kan ik daar wat mee. Eens even denken...... 'Proficiat lullo, nog geneukt?' Ja, daar kan ie vast om lachen.''


Met een gerust hart verstuurt Thomas zijn felicitatie. Eenmaal terug op zijn Whatsapp Homescreen opent hij zijn familieapp ''Het nageslacht der oma Bepke''. Zijn neef Ruud heeft de sleutel van zijn nieuwe huis gekregen. Al 30 berichtjes van andere familieleden.......... ''Tja, daar gaan we weer......'' zucht Thomas.

bottom of page