top of page
  • Foto van schrijverStijn Engelen

Stravastress

‘’Blokje om’’

‘’Flinke wind’’

‘’Lange duurloop’’

‘’Kom maar op met die zon’’

‘’Puur genieten’’


Een kleine verzameling aan dieptrieste titels op mijn Strava-feed. Met name wielrenners en hardlopers gebruiken deze mobiele applicatie om hun sportprestaties en geniale GPS-files te uploaden, om deze vervolgens ten schande te brengen met een miserabel stukje tekst. Strava is de beerput der creativiteit, het bewijs dat duursporters de meest saaie mensen op aarde zijn.


Vorige week werd Nederland geteisterd door storm Corrie. Storm Corrie is vernoemd naar de eerste vrouwelijke meteoroloog bij het KNMI; Corrie van Dijk. In 1964 ging ze daar aan de slag. Op de vraag: ‘’Als er een storm naar je vernoemd wordt, hoop je als naamgeefster dan dat het een ontzettend harde storm wordt, of dat het toch maar een beetje meevalt?’’ antwoordt Corrie: ‘’Ik hoop vooral dat iedereen een beetje kan genieten van de storm’’.


De hele dag moest ik ploeteren door deze depressiviteit van moeder Natuur. En dan heb ik het niet over het weer, maar over de stormvloed aan Corrie-titels op Strava.


''Het was me het Corrietje wel vandaag……’’

‘’Corrie chillings’’

‘’Corrie viel mee’’

‘’Hou eens op Corrie’’


Na elke veeg op mijn scherm verscheen keer op keer zo’n schandelijke Corrie titel. Een wandeling op de begraafplaats bracht me nog meer vreugde dan deze Corrie-lawine op Strava te moeten doorspitten. Corrie verdient beter dan een handjevol vluchtig genoteerde Stravatitels.


Strava biedt de optie om dit heikele punt van ‘een titel bedenken’ te vermijden met standaard gegenereerde titels, afhankelijk van het moment van de dag. Mijn vraag, nee, mijn oproep; doe dat dan ook. Alsjeblieft. Liever luiheid dan deze miserie. Ga niet sleutelen aan uw titel met het creativiteitsniveau van een peuter. Bewaar de saaie one-liners, intervaltijden en droge analyses voor uw eigen trainingsdagboek, zet ze niet op het social media platform dat Strava is. Want op dit moment is Strava het verwaarloosde neefje in de social media familie, het schilderdoek waarmee Picasso nog niet eens zijn reet mee zou afvegen.


Met elke letter die ik tik begint mijn hart steeds harder te pompen. Ik moet ontsnappen aan deze creativiteit negativiteit, mezelf ontdoen van deze Stravastress. Snel de hardloopschoenen aantrekken.


‘’Even de beentjes strekken’’

bottom of page