top of page
  • Foto van schrijverBob van Kasteren

Slaan we niet een klein beetje door?

Ruim een maand geleden dacht ik even mijn literaire creativiteit te uiten door twee persoonlijke ervaringen de wereld in te slingeren via het mediaplatform Chasse Patate! Het feit dat ik hiervoor gevraagd werd iets op papier te zetten was al een eer van niet te onderschatten waarde, maar wat in de weken daarna gebeurde had zelfs Erica Terpstra in een manische episode niet kunnen voorspellen. Tientallen reacties, verzoeken, aanvragen, kudos en zelfs de ‘viral in de vriendengroep’ viel. Er waren zelfs maten die dicht bij mij staan die opperde dat ik mijn geneeskunde opleiding in het zicht van de haven zou moeten onderbreken om me volledig op het schrijven te focussen.


Stijn Engelen, de oprichter van dit heuse huzarenstukje heeft zelf wel al consequenties verbonden aan dit succesverhaal. “Ik heb besloten te stoppen met mijn studie om me volledig te richten op publisher taken. Gisteren was ik nog in gesprek met een agent om de viewability van mijn premium inventory te vergroten. Ik ben alleen meer van contextual advertising en houd niet zo van dat short-termism. Maar je moet, anders kom je gewoon niet mee in deze scene.”


Verder wordt er nagedacht of ChassePatate! meer de Blendle kant op moet en zijn customers moet laten betalen per artikel of dat het Netflix-model beter op zijn plek is. Volledige digitale toegang voor een vast bedrag per maand. Daar blijft het niet bij. Moet Chasse Patate! al de stap durven wagen en een beursgang aankondigen? Of is dit al het juiste moment om Time Magazine te benaderen voor een eventuele overname? Vragen waar op dit moment achter de schermen volop over na wordt gedacht en in de vrije tijd over wordt gespard, totdat het avondje darten langzaam tot zijn einde komt en ik na mijn vierde baco aan Stijn vraag:

“Slaan we niet een klein beetje door?”

bottom of page