top of page
  • Foto van schrijverStijn Engelen

KNVB simuleert apengeluiden tijdens voetbalwedstrijden

KNVB simuleert apengeluiden in lege voetbalstadions: ''Voetbal moet toch een beetje realistisch blijven.''

Het betaald voetbal is weer in volle gang, maar uiteraard mogen de stadions nog geen publiek ontvangen. Om de 'experience' van het voetbal toch zo realistisch mogelijk te maken heeft de KNVB simulatie geluiden geïntroduceerd. Niet alleen het gejuich van het publiek en het gezang van de clubliederen worden gesimuleerd, maar ook het uitfluiten van Danny Makkelie en de racistische opmerkingen jegens zwarte spelers zijn te horen in de lege voetbalstadions.


KNVB media specialist Mark Oosterbeeke wil een realistisch beeld creëren van het voetbalpubliek. ''Het is zaak om niet alleen de goede kanten van het voetbal uit te lichten, maar ook de zwarte kant. Spreekkoren richting Hakim Ziyech, het veroordelen van de VAR, apengeluiden naar Kenneth Vermeer, het hoort er allemaal bij.''


De KNVB is nu bezig met het maken van zogenaamde 'hooligan-robots'. ''Robots die lege bekers en aanstekers het veld op gooien, dat zou toch prachtig zijn? Een realistisch beeld van de voetbalwedstrijd op tv, dat is wat de voetballiefhebber verdient!'' aldus Mark Oosterbeeke.

bottom of page