top of page
  • Foto van schrijverStijn Engelen

Jesse & Lilianne - We Zijn Samen

(28/08/21): Het is eindelijk zover. Jesse Klaver en Lilianne Ploumen zijn in het huwelijksbootje gestapt. Na een wekenlange ‘pre-la’ tussen de twee linkse politici is het eindelijk officieel. Beide partijleiders hebben vandaag hun achterban mede gedeeld dat zij samen één vuist zullen maken tegen het geluid van rechts. De klimaatridders van GroenLinks en de traditionele paardenkracht van de PvdA zullen ‘links’ moeten gaan redden de komende maanden. In het kabinet of in de oppositie maakt niet uit volgens Klaver: ‘’Zolang we het maar samen doen.’’ Dat er zelfs romantiek kan bloeien in zo’n turbulente tijd zegt veel over de relatie tussen Klaver en Ploumen. Maar hoe kon dit gebeuren? Hoe hebben een blanke Barack Obama ‘wannabe’ en de politieke variant van Beppie Kraft elkaar kunnen vinden? Zou onze Mestreechse madame ‘Iech bin zoe verleef’ hebben gezongen voor Jesse Klaver? Zou onze groene rakker een eikeltjespyjama hebben gehaald voor Lilianne Ploumen? En stopt het hierbij? Zal dit charme offensief doorgezet worden tot de Partij voor de Dieren en de SP? Misschien zelfs tot DENK en Bij1? Ach ja, dat is aan RTL Boulevard om zich de komende tijd mee bezig te houden. Eén ding weten we wel. Dit is méér dan alleen een politieke samenwerking.


Jesse & Lilianne – We Zijn Samen (Snelle & Maan – Blijven Slapen)

Origineel: https://www.youtube.com/watch?v=i3Kx-b8QSaw

Instrumental: https://www.youtube.com/watch?v=vjVpV7hcHuU


Couplet 1 Wat doen wij onszelf nou aan Mark kan zo zijn gang weer gaan Als er een rechtse ‘kabi’ komt Gebeurt er vier jaar niks En blijven wij zo doorgaan? Met de VVD, of is dat zo’n cliché? En is er geen linkse uitweg? Een romance tussen ik en jij Misschien ben je gemaakt voor mij? Hoe zou het zijn? Smaakt het naar meer of twijfel ik weer?

Refrein Het voelt ‘damn good’, want we zijn samen Lilianne en Jesse Klaver Dat vrouwtje uit Maastricht en krullenbol met Eikeltjespyjama Ja links is nu toch samen Regeren doen we niet, nooit, nauwelijks Wij gaan niets opbouwen Maar gelukkig zijn we samen

Couplet 2 Een hand, een blik, twee zoenen later Ik weet niet wat het is maar je raakt me En als we straks samen zijn in de Kamer Gaan we de formatie in, schat, het verbaast me Wopke en Mark, maak je borst nou maar nat We gaan jullie nu houden op het rechtere pad Geen betere vuist heeft links ooit gehad De wereld staat in brand maar links houdt nu toch stand, ey Hoe zou het zijn? Smaakt het naar meer of twijfel ik weer?

Refrein Het voelt ‘damn good’, want we zijn samen Lilianne en Jesse Klaver Dat vrouwtje uit Maastricht en krullenbol met Eikeltjespyjama Ja Links is nu toch samen Regeren doen we niet, nooit, nauwelijks Wij gaan niets opbouwen Maar gelukkig zijn we samen

bottom of page