top of page
  • Foto van schrijverStijn Engelen

Het leven van een Fitgirl

De Fitgirl, iedereen kent ze wel. Ze plaatsen inspirerende posts op Instagram, dragen iets te strakke 'sporting tights' en doen hun workouts het liefste in groepen. Al jaren leven ze onder ons, er is geen ontkomen meer aan, zelfs niet op die brakke zondagochtend en je om 7:00 's ochtends vanuit je bed even uit het raam kijkt: ''Ja hoor, daar zijn ze weer een yogales aan het doen in het park.''


En al die tijd heb ik grappen lopen maken over 'de Fitgirl'. Maar waren die grappen eigenlijk wel terecht? Kan ik humoristische opmerkingen maken over een bevolkingsgroep zonder dat ik ze écht ken?


Daarom heb ik besloten om me de komende tijd onder te dompelen in de Fitgirl cultuur. Ik heb de workout app FitOn, ik ben 'meals' aan het 'preppen', en uiteraard ga ik, zodra corona het weer toelaat, met mijn dinnies een cappucinootje slurpen bij Coffee Lovers. En dan vergeet ik bijna mijn 'Workout Playlist', want elke Fitgirl heeft een lekker Spotify lijstje.


https://open.spotify.com/playlist/2DBJJFTW9XGOtorwMnhno9?si=b6c99c882c0b41f5


Mocht ik een essentieel aspect vergeten van het 'Fitgirl' fenomeen, laat het me dan weten!


''If you are going to quit anything, quit making excuses.''


bottom of page