top of page
  • Foto van schrijverStijn Engelen

Boer zoekt vrouw #6: de logeerweek

Allereerst goed nieuws voor de BzV-fans, er zit een spin-off aan te komen: Broer zoekt ook vrouw. Na al die jaren ploeteren op het platteland is Yvon er achter gekomen dat er achter elke boer nog een broer schuilt. De eerste gelukkige? Everts babbelbroer Koop. Cora moest ondanks de heerlijke maaltijden het veld ruimen, maar zag al snel potentie in Koop. Helaas geen grote knotsen bij de spraakzame kloon van Evert, maar dat zal Cora op de koop toe nemen. Voor de andere dames wordt het nog spannend. Evert heeft Nans in ieder geval niet het gevoel gegeven dat hij haar niet leuk vindt. En Maud wil Evert graag meer in haar ‘zone’. Moet goedkomen volgens de aardappelen en walnoten. Als we Evert mogen geloven gaat hij volgende week flink flirten, nader treden tot de dames. Stiekem hoop ik dat Evert al de erogene zones betreedt, maar ik moet niet te hard van stapel lopen. Elke stap voor Evert, is een sprong voor de mensheid.


Om even te bekomen van de schrik gaan we relaxen bij Rob. Met een wijntje op de bank, twee vrouwen onder de oksels, knapperend haardvuurtje. Oh en natuurlijk een lekker hardrock plaatje van Metallica. Rob en de dames zijn in een nieuwe fase belandt, een fase met hele goeie interactie. Vunzige grappen over een tuinslang, prikkelen en geprikkeld worden, teasen met balen hooi. Als een soort Tinderspecialist praat Rob hierover. Zelfs zijn paarden gebruikt hij bij het liefdesspel: ‘’Kijken hoe ze reageren op de paarden en de paarden op hun, want een paard is een spiegel.’’ Is dat niet gewoon een dure verwoording voor ‘JE HEBT EEN PAARDENKOP!’? Niemand die het weet, behalve Rob. Het trio gaat de hele dag takjes knippen. Doodsaai. En wat doe je dan? Zingen. Lekker zingen. Heel veel zingen. In de boomgaard, aan tafel, in de douche. En ze sluiten af met een simpel vragenspel, had Wendy snel even gekocht na één dagje Rob.


En dan de paarden van Hans, en de paardenmeisjes. Behalve Annette dan. Dinie heeft het zwaar, die is een seizoen te vroeg ingestapt. Al heb je daar geen grip op, de liefde wacht op niemand. Kan Hans de rouwbarrière doorbreken? Of is ‘ie helemaal in zijn nopjes bij vrolijke Annette? Een kaarsje van de heilige Maria biedt misschien antwoorden.


Na het plotselinge vertrek van de aanhankelijke Michiel heeft Sander wat opgestoken. Te allen tijde afstand bewaren! Dus dan ga je heel Limburg maar maaien. Chris zat niet op te letten, die loopt nu als een trouwe hond achter Janine aan. Achja, als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Janine moet niks hebben van dat terughoudende gedrag van Sander. Kom op zeg, ik ben zo, dan moet jij niet zo zijn! Beetje het GTST hoofdstuk van Boer zoekt vrouw.


Bij Jouke loopt het als een geoliede machine. De meiden doen hun ding, de boer kan lekker slapen. De altijd attente Jouke bracht Karlijn zelfs een kop koffie, wel gezet door huismoeder Lotte. De twee dames voelen zich echt helemaal thuis op de boerderij. Of zoals Rob zou zingen: ‘’TAKE ME HOOOOMMEEE!!! KANTRYY ROOOODDSS!!’’ Op dit moment lijkt de munt Karlijns kant op te vallen, maar pas op, er moet nog gekookt worden.


Veel spanning voor de hectiek van volgende week.


Welke trucjes heeft Evert voor ons in petto?


Gaat het paardenmeisje de stallen van Hans verlaten?


Kunnen Chris en Sander het Limburgse damesgeweld overleven?


En gaat Rob misschien zijn eerste liefdesnummer zingen?

bottom of page