top of page
  • Foto van schrijverStijn Engelen

Boer zoekt vrouw #5: de logeerweek

Wat een dag weer zeg, de emoties beginnen hoog op te lopen. Een dag van aparte wendingen en verrassende keuzes. Een dag zonder liederen van singer-songwriter Rob. Een dag waar de puzzelstukjes niet altijd op elkaar passen. Maar vooral de dag van het liefdeskalfje, zoals Maud ‘m noemt. Dan ga je toch in God geloven? Evert niet, die blijft nuchter: ‘’Kut, een stier. Die geeft geen melk.’’


Vandaag was een eindeloze monoloog van Maud, want blijkbaar verdienen Cora en Nans geen aandacht. Evert kwam er nog even tussen dat ‘Zo Stil In Mij’ zijn favoriete nummer is en dat ‘stilte soms best mooi kan zijn’. Prachtig hoort Evert, een stil water met diepe gronden. Maud was het helemaal eens en ging verder met de monoloog. Tot er een kalfje verloskundigt moet worden. Evert heeft jarenlang ervaring en Maud heeft een boek over koeien gelezen. Perfecte duo om een kalfje op de wereld te zetten. In alle commotie ziet Maud een witte vlek aan voor een hart. Een romantisch teken. Maud zit gebakken. Althans, dat zien we volgende week pas. Overigens wil ik alvast pleiten voor een tv-serie over Maud na Boer zoekt Vrouw. Oprotten met die arrogante Roelvinkjes!


De dames van Rob krijgen na het concert van gisteravond een flinke cursus, namelijk ‘snoeien’. Want dat is een vak, een vak met een hele filosofie erachter. Rob is een onderwijzer, die legt niet alleen uit wat je af moet knippen, en hoe je dat af moet knippen. Het gaat ‘m bij Rob vooral om de ‘waarom knip ik een tak af?’ Bij deze zware cursus krijgen de dames ook nog een spontane enquête: ‘’Wat zijn mijn voor- en nadelen?’’ Wendy heeft daar al een antwoord op: ‘’je gooit er bij jou 10 cent in, en je krijgt 8 euro 50 terug.’’ Goeie one-liner, schrijf ik op Wendy. Toch is het Sonja die de questionnaire als beste afrondt. En als beloning een lekkere handwrijfsessie van Rob. Bij het keuzemoment moet Silvia het strijdtoneel verlaten, waarschijnlijk de enige vrouw die gevoelens voor Rob kon krijgen. Achja, kan Rob weer een mooi liefdeslied schrijven.


Waar Rob het is die de vrouwen onderwijst, krijgt Jouke juist een lesje van één van de dames. Drugs of Marion. Jouke moet gaan kiezen tussen jarenlang op de boerderij vertoeven met een prachtige, intelligente en scherpe vrouw óf die week van 15 juli keihard pillen poppen en sigaretten opzuigen op Tomorrowland. Precies, dat is makkelijk. Marion naar huis. En nu afwachten wie van de andere dames haar bek durft open te trekken over antidrugsbeleid.


Hans wordt eerst even op het matje geroepen door de twee basisschooljuffen. ‘’Schreeuwen is toch nergens goed voor Hans? En nu gewoon lief doen hè! Anders geen Wifi-code meer voor jou!’’ Toch moet ik zeggen, de communicatie zit goed. Dinie spreekt zich uit, Annette bemiddelt en Hans begrijpt het. Chapeau.


Minder soepel loopt het bij kamp Janine. Ieder probeert op zijn eigen manier het hart van Janine te veroveren. Trouwe hond Michiel blijft achter Janine aanlopen en Sander is juist meer van de hard to get tactiek. En Christiaan blijft gewoon hard werken, vindt hijzelf in ieder geval belangrijk. Tussen Sander en Janine zit wat ruis. Wingwoman Yvon doet even een goed woordje voor Sander, ten koste van de overenthousiaste Michiel. Hij was té lief voor Janine.


En dan de vragen van volgende week.


Heeft Christiaan niks geleerd van Michiels stalkgedrag?


Gaat Rob de liefdesknoop bij Wendy zetten?


Maar bovenal, hoe lang mogen we nog van Maud genieten?

bottom of page