top of page
  • Foto van schrijverStijn Engelen

Boer zoekt vrouw #4: de logeerweek

Bij Janine is het Michiel die aan het langste eind trekt. Zelfs enthousiasteling Sander wordt ondergesneeuwd. In een verwoede poging Janines aandacht naar zich toe te trekken begint hij over de schapen. Maar de slinkse Michiel heeft het snel door en biedt haar meteen een stukje doorbakken vlees aan. Let op Christiaan, als twee honden vechten om een been, gaat het derde ermee heen. Moet je alleen nog leren kaarten Christiaan. Het kaarten lijkt Janine trouwens goed te hebben gedaan. Ze komt een beetje los, niet langer de kaarten dicht bij de borst, maar gewoon op tafel. Zodra ze met de auto het veld ingaan (Michiel had opnieuw de plek naast Janine gedibst) mogen Christiaan en Sander ‘net zetten’ en mag wederom Michiel zich ‘lekker thuis voelen’ bij Janine. Toch krijgt Christiaan ook even een momentje. ‘’Wat vind je van mij?’’, vraagt Janine. Het eerste wat Christiaan eruit krijgt is ‘hard werkende vrouw, maakt lange dagen.’ Ik ben geen volleerd romanticus, maar ik weet ook wel dat een vrouwenhart hier niet harder van gaat kloppen.


Bij Hans werden de zwarte bladzijdes uit ieders verleden besproken. Begrijpelijk, op tv stond ’n corona persconferentie aan met in beeld Mark Rutte. Laten we dan maar meteen al het drama meepakken. Bij het ontbijt heeft romanticus Hans zijn best gedaan. Lekkere broodjes en croissantjes gehaald. En ‘hupkes’, soort speciale broodjes. Iets met Hubertus en zuiveren voor het hele jaar. Die zuivering heeft Hans wel nodig. Hoe lief hij voor de vrouwen is, zo hardhandig blijkt hij te schreeuwen naar de paarden. Eerlijk gezegd, ik snap wel dat je zo gaat schreeuwen als er 600 kilo aan paardenvlees of je afstuift. Al kan Hans in the heat of the moment soms niet het verschil zien tussen paard en vrouw. Margriet is er niet van gediend. Die is sowieso niet in haar hum, dus die mag naar huis van Hans. Is Margriet het mee eens, dus de hand erop. Hans wil zelfs nog op de koffie komen, maar wel graag aankondigen Hans, dan kan Margriet even het Wifi-wachtwoord opzoeken.


Het moment waar we allemaal op hebben zitten wachten: ‘’Kan jij goed luisteren Rob?’’ Robbie is er stil van. Het komt binnen en meteen gaat hij zelf reflecteren: ‘’Ik wil té graag deliveren.’’ Want Rob is natuurlijk ook niet perfect. Als ze niet willen luisteren naar zijn verhalen, dan willen ze vast wel luisteren naar zijn muziek. Want een wereld waar de talentvolle rock ’n Robster niet in het middelpunt staat bestaat niet. Sonja moet er zelfs van huilen. En daar doet Rob het voor; ontroeren. Had die wel een aantal muziekinstrumenten voor nodig. Eén tip voor Rob, blijf maar weg bij de blues. En na een heftig concert dekt Rob de dames netjes toe in bed. Ook bij Rob is het ’s ochtends hard werken, de paarden moeten gevoerd worden. Eén van de paarden heeft blijkbaar de naam ‘’Romance Utopia SJD’’. Ik wil niet het hele programma op zijn kop zetten, maar dit is toch wel een gevalletje dierenmishandeling. In een lange monoloog vertelt Rob nog even aan Silvia dat het om ‘balans’ gaat.


Na een zware melkputsessie bij Evert is het tijd voor ontbijt. Koop is ook van de partij (en zijn twee zonen?). Volgens Evert is er altijd reuring in het huis: ‘’Het is gaan en komen.’’ Stiekem hoop ik dat dit slaat op Koop zijn bedpartners. Een man mag toch hopen? Ondertussen leert Evert de vrouwen écht goed kennen, aan de hand van ‘oppervlakkige gesprekken’. Daar heeft Maud volledig, zoals ze dat in Drenthe zeggen, schijt aan, zij wilt Evert gewoon voelen, connecten (is dat zweefteeftaal voor seks?). Maar ook Nans en Cora willen connecten, in de melkput loopt de strijd zelfs zo erg uit de hand dat Cora in tranen even wat afstand moet nemen. Eenmaal aan tafel probeert Maud nog eens te connecten, heel eventjes. Al was er snel storing, in de vorm van Cora: ‘’Zullen wij anders even naar de slaapkamer Evert?’’ Doen Evert! Doen, doen, doen! Nu Koop van huis is lekker neuken joh! En daarna zeggen zoals ze dat in Drenthe doen: ‘’Dat mag je nog weleens weer doen.’’


Jouke kan niet genoeg benadrukken hoe snel hij zich aan mensen ergert. Hij staat zelfs liever alleen in de melkput om half 5 ’s nachts, dan met 3 lekkere vrouwen. Maar voor Jouke is dat op dit moment nog prima, ook hun spandiensten: ‘’Nu laat ik het nog even vieren, niet zeggen dat ze het zus of zo moeten doen, dat kan later nog.’’ Precies Jouke, eerst binnenhalen en dan kneden. Voor de rest loop het allemaal vlotjes bij Jouke. Vinden de vrouwen zelf ook. Ze lijken allemaal op elkaar qua innerlijk, alleen verschillen qua uiterlijk. Oftewel, een vrijbrief voor Jouke om volop te gaan vleeskeuren de komende dagen.


Helaas was er alleen een keuzemoment bij onze Hans. Volgende week Rob en Jouke. En natuurlijk nog de grote vragen van volgende week.


Heeft Rob een afscheidslied geschreven voor de eerste afvaller?


Houdt Jouke meer van blondines of brunettes?


Hoe loopt de fittie tussen Sander en Michiel af?


En als Evert ‘de beslissing niet gaat maken’, wie dan wel? Misschien Koop?

bottom of page