top of page
  • Foto van schrijverStijn Engelen

Boer zoekt vrouw #3: de logeerweek

Tijd voor de logeerweek. Voor mij een belangrijk moment, hier begint namelijk de ‘Boer zoekt vrouw poule’ van onze familie. Inzetten op één van de drie vrouwen waar elke boer er uiteindelijk mee vandoor gaat, met als winst de befaamde Boer zoekt vrouw mok. Dus wees gewaarschuwd, mijn mening kan de komende weken gekleurd zijn.


Janine is op vakantie geweest naar Curaçao. Maar goed ook, het is keihard werken met de mannen. Christiaan komt aan met een kekke coltrui, een kraag die zijn schattige gezichtje extra accentueert. Michiel heeft de cadeaushop uit Zeeland helemaal leeggeruimd, en Sander stoot zijn hoofd tegen een houten balk. Geen zorgen, zelfs daar wordt Sander enthousiast van. Die heeft namelijk enorm véél energie volgens Janine. Men zegt zelfs dat hij de oplossing zou kunnen zijn voor het energieprobleem. De club gaat snel aan het werk, want binnenkort komen er honderden ooien om te lammeren. ‘Ooien’ en ‘lammeren’. Ik vraag me af welke van de twee zondagavond 21:00 het meest ‘geGoogled’ werd. Na het harde werk gaat Janine alleen koken, zodat de mannen onder het genot van een pilsje elkaar keihard kunnen leren kennen. Geen zorgen, Janine kijkt later de opnames terug.


Bij Rob is het meteen menens. Wendy laat het ‘op wie Rob gaat springen’ niet aan het toeval over. Ze heeft een kort strak jurkje aan, gaat spannend op bed liggen, pakt kersenplukker Rob meteen beet. ‘Een grote flirt’ noemt ze zichzelf. In de volksmond noemen we dat gewoon sletterig gedrag. Rob heeft trouwens een schilderij uit zijn ‘rock ’n roll tijd’ op de muur gehangen. Zodat het gesprek weer over hem kan gaan. Ook heeft Rob de radiatoren weg laten halen, zodat de kou kleunende vrouwen zo snel mogelijk bij hem in bed kunnen springen. Vond ik eigenlijk wel slim, dus als iemand nog radiatoren zoekt, komt vooral even bij me langs. Na een lange rondleiding gaan ze op de bank aan de sapjes. Al snel blijkt waar het al die jaren misging, Rob praat alleen maar over zichzelf.


Evert heeft een hectische tijd achter de rug. Everts broer Koop ligt geblesseerd in de woonkamer, kleine aanvaring met een stier gehad. Toch vermoed ik dat het in scene is gezet, dat Koop hier de perfecte wingman aan het spelen is. Evert heeft de hele boel draaiende moeten houden terwijl hij ook nog eens voor zijn broer moest zorgen. Zorgzaam, plichtsgevoel, harde werker, grote knotsen. Welke vrouw valt daar nou niet op? Cora en Nans schrikken er een beetje van, moeten ze na al dat harde werk op de boerderij ook nog voor Koop zorgen. En Maud is helemaal van het padje af, die heeft voor het eerst in haar leven een tractor gezien, en dan ook nog eens een paar achter elkaar. Eng hoor. Zodra Evert binnenkomt gaan ze meteen eten. Koude lasagne met ongesmolten kaas. Pas bij het aansnijden hebben de vrouwen het door. Krijgt Evert ook nog de schuld. Na het eten is het tijd voor Koop om weer naar huis te gaan, zijn wingman job zit erop. Hij en de dames hebben natuurlijk wel nog even nummers uitgewisseld, mocht Evert het niet zijn dan heb je Koop nog. Even later horen we de dames zeggen ‘’Groot, enorm, indrukwekkend!’’ Dit ging niet over de handen van Evert (of Koop?), maar over de koeien in de stal. Maud wist dit echter al, ze heeft namelijk een boek over koeien gelezen als voorbereiding. Jammer genoeg kon het boek Maud niet voorbereiden op de melkput.


Hans kan niet wachten om de vrouwen zijn paarden te laten zien. Dinie komt, blijkbaar zoals elke Brabander, achterom. Via de achterdeur dan. Margriet heb ’t makkelijk kunnen vinden. En Annette is blij om Hans weer te zien, die twinkeloogjes, die lach, die grapjes. Zou helemaal top zijn als ze die grapjes ook nog kon verstaan. Terwijl Dinie al vol in de paardenscene zit, proberen Margriet en Annette indruk te maken op Hans door ‘Poes, poes, poes!’ naar de paarden te roepen. Na het paardenuitje is het tijd voor het serieuze werk, de Wificode. 3 gepensioneerde dames op een rijtje met hun smartphone voor de neus. Lekker passief-agressief opmerkingen maken naar Hans die de Wificode niet kan vinden. Dit zijn beelden die niet thuishoren in Boer zoekt Vrouw. Moet dochter Christel zelfs van haar paard af om het te fixen voor de dames. Koop godverdomme gewoon een abonnement stelletje gierige tutten! Margriet is zelfs een beetje boos, ‘Dat moet je allemaal niet willen’. Ook qua kook- en eetgedrag is Margriet tegendraads tegenover de anderen. Alsof ze keihard probeert om weggestuurd te worden.


Jouke maakt bij aankomst van Karlijn en Lotte alleen maar opmerkingen over hoeveel spullen ze wel niet bij hebben. Jouke heeft blijkbaar nog nooit een seizoen gekeken van Boer zoekt Vrouw. Marion is wat later, die komt namelijk helemaal uit Limburg. Jouke en Marion zetten binnen vijf seconden het complete beeld neer van ‘de Limburger’. Jouke roept ‘Alaaf!’, en Marion heeft vlaai meegenomen. Ook krijgen we Marion in haar natuurlijke habitat te zien met haar ouders. Waarom wordt dat Limburgse gekwaak niet ondertiteld? Waarschijnlijk omdat de ondertiteling van Hans een fulltime job is. Waar de andere boeren de bedden mooi hebben opgemaakt, moeten de vrouwen van Jouke hun eigen beddengoed meenemen. Begrijpelijk, Jouke gaat toch geen bedden opmaken. Jouke rookt ook graag sigaretten, terwijl de vrouwen zijn werk doen. Maar voor de juiste vrouw zou hij natuurlijk stoppen. Wat een droomman is het toch. Bij het avondeten grijpt Lotte haar kans om de perfecte huismoeder te zijn. Precies zoals Jouke het al zag.


En zo verliep de eerste dag. Met een kleine blik op volgende week.


Kan óók Cora het tempo in de melkput niet aan?


Wat weegt er meer, een paard of een Hans?


Wat is mooier? Janine of het Limburgse landschap?


En gaan we Rob na een gevoelige vraag dan eindelijk op iemand zien springen?

bottom of page