top of page
  • Foto van schrijverStijn Engelen

Boer zoekt vrouw #2: de dagdates

Jaja, de dagdates. We beginnen meteen met pleaser Rob. Wat had die graag acrobatiek gedaan met de dames. Vond de redactie waarschijnlijk toch niet zo’n goed idee. Zou die waarschijnlijk nog op iemand springen. Dan maar karikatuur schilderen. Bravo, bedenker van de dagdates. Who the fuck gaat er op een eerste date karikatuur schilderen? Toch zien we gelukkig nog wat spatjes van zijn gestrekte been stijl zodra hij als model op de stoel mag zitten: ‘’Zal ik gelijk mijn kleren uitdoen?’’ Lekker Rob, zo kennen we je. Na het schilderen mogen ze gaan bellenblazen. Rob wilde Gepke graag een compliment geven: ‘’Sow, die kan puffen!’’ Daarna praten ze over kinderen. Mooie brug Rob. Hij kan trouwens niet wachten met kiezen tot het einde van de dagdate. Bij de chocofondue wil hij per se naast Sylvia zitten. Wendy wil nog even haar twijfels met de kinderen op tafel gooien: ‘’Hoe ga je dat invliegen?’’ Verkeerde woordkeuze Wendy, Rob vliegt daar met de snelheid van een straaljager in. Naast deze twee dames mag Sonja ook komen. Maakte Yvon niet zoveel uit, die was allang blij dat Rob op niemand is gesprongen.


Hans mag gaan volksdansen. Het budget van Boer zoekt Vrouw ligt op een laag niveau blijkbaar. Alsof Juf Annelies van de kindercrèche naast lesgeven ook dansworkshops geeft. Achja, Hans is blij om de dames weer te zien. En om te flirten. Alleen moeilijk met welke hij dan moet flirten. Zelf had ik meer moeite met de dans: ‘’Hak, en teen en de achteruit.’’ Snap er niks van. Zoals met elke dans waar een einde aan komt roepen we dan natuurlijk ‘Pannenkoeken!’ Tegenvaller van de dag; er waren helemaal geen pannenkoeken. Gewoon een kopje soep. Maakt ook niet uit. Ria is al blij als ze iets ‘samen’ kunnen doen. Samen, samen, samen. Ik zou trouwens sowieso Dinie kiezen voor de Insta posts: ‘’Lekker dineren met dinie Dinie.’’ Alleen al om het viral gaan. Daar was Hans het mee eens. Daarnaast mogen ook Margriet en Annette komen logeren. Laatstgenoemde schrok er zo van dat ze ging schreeuwen met de toonhoogte van een operazangeres.


In het eerste shot van Evert horen we de instructeur zeggen ‘ogen dicht!’ Shit, dacht Evert. Daar gaan ‘mien mooi’n oog’n’. Gelukkig heeft Evert nog een setje droomhanden. Groot, doorleefd, handen die wat hebben meegemaakt. Vijf stel ogen die helemaal wegdromen terwijl Evert een plakje kaas raspt met zijn grote knotsen. Vooral Maud zou ze maar wat graag beetpakken. Maar dat bewaren we nog even voor de logeerweek. Evert vond het halverwege de dag toch nog een goed idee om even te vragen of ze zijn accent wel verstonden. ‘Ja hoor!’ zeiden de vrouwen volmondig. Ze hadden alleen niet door dat Evert eigenlijk vroeg of ze nog een plakje kaas wilden. Dan mag Evert gaan bloemschikken met de dames. Ik heb nog nooit zoveel medelijden gehad met een mede-man. Komt die met een mooie blauwe bloem aan, is het weer niet goed. Vrouwen toch hè. Dan komt het meest emotionele moment van de tv-geschiedenis. Evert vindt zichzelf een kale tak. Gelukkig staat Maud weer klaar om een stokje te steken (haha!) voor die uitspraak. Naast Maud mogen ook Nans en Cora komen logeren.


Op en top ongemakkelijkheid bij Janine en haar mannen. Barbecueën om vervolgens op een speedboot te zitten waar je elkaar totaal niet verstaat. Weer geniaal bedacht hoor. En dan ook nog een hart van houten planken knutselen. Waarschijnlijk zodat Yvon straks weer allerlei clichés het gesprek in kan slingeren. ‘’Je hart stond vandaag in vuur en vlam!’’ Die vijf handige Harry’s gingen lekker aan de slag terwijl Janine kon toekijken. Christiaan baalde even dat hij zijn kruit al had verschoten met het lijmpistool van vorige week. Maar met zijn lieve oogjes heeft hij de logeerweek weten te behalen. Michiel is ook door, waarschijnlijk omdat nog altijd de vraag op tafel ligt of roofvogels nou zijn werk of zijn hobby is. En Sander mag door, de man die altijd een lach op zijn gezicht heeft. Als die boos kijkt moet je oppassen.


Omdat Rob werd afgekeurd was het aan Jouke om te gaan acrobatieken. Kon die meteen kijken of ze fit genoeg waren en welke standjes ze volhielden. Behalve Lotte, die was al door. Jouke zag meteen al dat zij een perfecte huismoeder is. Ze maakt daarnaast ook graag oogcontact. Karlijn is meer van het klieren en Marion houdt van de oog-wenkbrauw combinatie van Jouke. Dit zijn trouwens ook de drie dames die naar de boerderij van Jouke mogen komen. Veel nadruk op ‘naar de boerderij komen’. Want kom op zeg, Jouke gaat toch niet naar de vrouwen toe. En om nog even met een knaller te eindigen; Jouke eet niet zo graag aardappelen, maar vooral pasta. Belangrijke info voor huismoeder Lotte.


Dat was het wel zo’n beetje. Op naar de logeerweek. En natuurlijk de grote vragen.


Op wie gaat Rob springen?


Wie mag als eerste de grote knotsen van Evert vasthouden?


Wat voor tests heeft Jouke klaarstaan voor zijn spannende vrouwen?


Maar vooral, gaan we het lijmpistool van Christiaan nog terugzien?

bottom of page