top of page
  • Foto van schrijverStijn Engelen

Boer zoekt vrouw #1: de speeddates

Boer zoekt vrouw is weer begonnen, we kunnen weer genieten van die vertederende en knoerterige boeren. Aangezien dit een echte unguilty pleasure voor mij is, wil ik me graag mengen in het genre ‘Boer zoekt vrouw nabeschouwingen’. Elke week zal ik een nabeschouwing posten over de afgelopen aflevering, vandaag te beginnen met de speeddates!


Rob is een mooie binnenkomer, speelt graag met de grenzen van het grensoverschrijdende gedrag. Hij waarschuwt Yvon dat hij de dames zometeen vol op de bek gaat pakken. Snap ik ook wel. De een wappert continu met haar mooie blonde haren, de ander heeft kersentaarten zonder kersen meegenomen. Gewoon taarten dus. Geen zorgen Nederland, kersen zijn gewoon te koop bij de lokale supermarkt. Ook was er een vrouw met een koffer vol vibrators. Niet voor Rob, maar voor de afterparty. Vond ik wat raar, maar ze weet het juiste publiek wel te vinden.


Als er iemand is die nog nooit van een vibrator heeft gehoord is het Evert. Wat een lieverd is het toch. Mocht je Evert een klootzak vinden, dan zou ik snel professionele hulp zoeken. Hulp die je waarschijnlijk bij zweefteef Maud kan vinden. Wie opent nu met de zin ‘’Wat heb je grote knotsen’’? Elke man zou dan al een #MeToo’tje aan zijn broek hebben hangen. Achja Evert, je weet wat ze zeggen; groote’n knotsen, mooie’n oog’n. Want met die oog’n wist hij al die vrouwen het hoofd op hol te doen slaan. En met die mooie blouse. Evert mocht 5 vrouwen blij maken om nog eens te mogen genieten van die schattige nuchterheid op de dagdate (zo heet het toch Yvon?). Niet getreurd, de andere 5 vrouwen zijn goed aangekomen op de afterparty.


Womanizer Jouke mocht meteen 10 vrouwen uit de sloep tillen. Kon die meteen even het lichaamsgewicht checken. Lijkt me een ongemakkelijk moment als vrouw zijnde, maar het moest van de redactie. Dan kan Yvon straks inleiden met: ‘’Van 10 in een sloep, naar 1 in een huwelijksbootje.’’ Ik denk niet dat Jouke daarop zit te wachten, hij wil gewoon een mooie vrouw. Zo iemand als de Panningse schone Marion. ‘’Knappe dame, mooie jurk. Eventjes iets meer laten zien.’’, aldus Jouke. Marion heeft het liefdesspelletje van Jouke begrepen, alles om het hart te veroveren. Of zoals Margriet zou zeggen: ‘’Wie mussen wil vangen, moet in de heg slaan.’’ Snapt iemand ‘m?


Dan naar de boerin in het mannelijke geweld, Janine. Wat een ongemakkelijke conversaties. Altijd mooi om die korte 5 minuten te gaan praten over ‘hoe kort die 5 minuten wel niet zijn’. Zo zie je maar weer, een goeie opening is alles. Gelukkig waren die er ook. Een lijmpistool, een sloophamer en een stel veren zorgde voor wat reuring binnen kamp Janine. Kudo’s voor Christiaan en zijn lijmpistool, ik denk dat ‘’Heej blief ik plekke’’ zijn favoriete carnavalsnummer is. Dan wil ik het even opnemen voor sloophamer Dorus. Wat een goeie en gezellige kerel was dat, grote fout Janine. Maar blijkbaar waren die 5 minuten niet kort genoeg voor jou. En dan hebben we uiteraard nog die eeuwige vraag voor die gast met die veren: Is het nou je werk of je hobby? Nog veel werk aan de boeg bij Janine en haar mannen.


Ik moet wel eindigen met de topper van de avond, iemand die het spelletje helemaal begrijpt. Met paard en koets kwam onze knuffelbeer Hans aan. Een opkomst waar je u tegen zegt. Jammer genoeg viel er voor de rest weinig te verstaan van Hans. Zelfs bij het keuzemoment wist Hans met zijn gemompel ze voor een paar seconden in het totale ongewisse te laten. Maar dat lag aan de vrouwen, Hans is meer van de non-verbale communicatie. Die brede lach zei toch genoeg? Alsnog vroeg één van de vrouwen: ‘’Wat zei ‘ie nou?’’ DAT JE DOOR BENT!


Dat was het wel zo’n beetje.


Benieuwd wie de dagdates gaan overleven.


Maar vooral benieuwd hoe de afterparty is afgelopen.

bottom of page